Paardenkliniek De Raaphorst

Mesotherapie

Mesotherapie is een behandelmethode waarvan het doel is om de pijnlijkheid van de rug af te laten nemen. Dit wordt gedaan door net onder de huid vloeistoffen in te spuiten die een effect hebben op de zenuwen en dus op de pijngeleiding. Door de pijnlijkheid te verminderen kunnen we door middel van fysiotherapie of manuele therapie beter de oorzaak van de pijnlijkheid behandelen.

De werking van mesotherapie

De inspuiting wordt gedaan met een rijtje van zeer dunne naalden. De ingespoten medicatie kan verschillen naar gelang het probleem. De vloeistof wordt ingespoten in de middelste laag van de huid, in het mesoderm. Dit heeft een effect op het mesoderm en op de zenuwgeleiding. Het zorgt er namelijk voor dat pijnprikkels vanuit de onderliggende spieren minder goed geleidt worden naar het ruggenmerg. Daardoor kunnen we de pijnperceptie van het paard verminderen en de oorzaak beter behandelen.

mesonaaldjesMesotherapie2Mesotherapie3

Mesotherapie bij rugpijn paard

Door de pijnlijkheid van de rug te onderbreken op deze manier, kunnen we pijnlijkheden vanuit de rug of verkrampte spieren behandelen. Ofwel kan de pijnlijkheid tijdelijk weggenomen worden zodat  aanvullende behandeling het probleem op kan lossen, bijvoorbeeld fysiotherapie.