Paardenkliniek De Raaphorst

Onderzoeken

Bij paardenkliniek de Raaphorst leggen wij ons toe op het diagnosticeren, behandelen en begeleiden van de revalidatie van kreupelheden en peesproblemen. Daarvoor hebben wij de beschikking over moderne echo-apparatuur. Hiermee kunnen wij zeer hoge kwaliteit beelden maken van onder andere de weke delen. Onze beelden worden digitaal vastgelegd als videomateriaal van het gehele onderzoek, zodat wij bij controle direct vergelijk hebben.

Als aanvulling op de echoapparatuur gebruiken we ook regelmatig de UTC (Ultrasound Tissue Characterisation) bij peesproblemen. Hiermee verkrijgen we meer informatie over de belastbaarheid van pezen. Ook hebben we de beschikking over digitale röntgenapparatuur voor de benige structuren. Naast kreupelheidsonderzoeken hebben we ook veel ervaring met onderzoek van de rug en hals (klinisch, röntgen, echo).

We hebben ook de beschikking over apparatuur voor meer internistische problemen zoals een bronchoscoop en gastroscoop om de luchtwegen en maag te onderzoeken. En we kunnen ook bloed- en mestonderzoeken laten uitvoeren. Meer informatie over de verschillende onderzoeken die wij kunnen uitvoeren kunt u lezen op de betreffende pagina’s.

 

Klinische onderzoeken

Diagnostische beeldvorming

Overige onderzoeken