Het is de nachtmerrie van elke eigenaar: een blessure van je paard. Helaas krijgen vele paardeneigenaren er wel mee te maken. Wanneer een paard geblesseerd raakt, begint het traject van diagnose, therapie en revalidatie. Het is goed om te benadrukken dat een (juiste) diagnose essentieel is in het slagen van de therapie en revalidatie. De eerste stap in het geval van een blessure is dan ook om een diagnose te laten stellen. Aan de hand van de diagnose kan er een optimaal therapie- en revalidatieplan opgesteld worden. Voor het revalideren van allerlei blessures werken wij heel nauw samen met het Sport Horse Health Plan (SHHP). Het SHHP staat onder leiding van Morgan Lashley, zij is dierenarts en FES-erkend chiropractor. Het SHHP beschikt onder andere over een aquatrainer en een droge loopband. Meer informatie over het revalideren van blessures vindt je op deze pagina.
Zoals iedereen weet die eens een paard heeft gehad met een blessure, stopt het niet bij de genezing van de blessure. Revalideren en opbouwen van training naar het oude niveau, maar ook management en monitoring zijn een steeds grotere rol gaan spelen in het totale herstel. Door de jarenlange ervaring met het revalideren van allerlei blessure hebben we ook veel expertise opgebouwd in de begeleiding van (sport)paarden. Deze kennis en ervaring willen we graag gebruiken om ons te richten op het voorkomen van blessures. Veel (pees)blessures ontstaan namelijk niet ineens maar zijn het gevolg van een langdurige repetitieve overbelasting. Daarom hebben we een begeleidingstraject voor sportpaarden opgezet voor iedereen die serieus met zijn paard en de sport bezig is. Lees hier meer over dit begeleidingstraject
Met het sportpaard begeleidingtraject willen we uw paard gedurende het wedstrijdseizoen monitoren om beginnende blessures tijdig te onderkennen en de training aan te passen om de revalidatieperiode zo kort mogelijk te houden. Wat dit precies inhoudt kunt u hier vinden.
Revalidatie speelt een heel belangrijke rol in het herstel van blessures bij paarden. Niet alleen om weer zo snel mogelijk aan de slag te gaan met uw paard maar ook om het risico op (her)blessures in de toekomst zo klein mogelijk te houden. Wat kunnen we voor u en uw paard betekenen in het revalideren?
Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen de praktijk, nieuw geschreven artikelen of nieuw binnen de paarden(geneeskunde)wereld kunt u zich hier opgeven voor de nieuwsbrief.