Paardenkliniek De Raaphorst

Peespoli Franklin Lashley en Hans van Schie van start! 11 november 2016 – Kliniekinformatie, Nieuws

Peespoli met Hans van Schie

Zoals aangegeven in onze nieuwsbrief van oktober gaan we van start met de peespoli. De peespoli bestaat uit een samenwerking tussen ISELP specialist Franklin Lashley en professor Hans van Schie.
De bedoeling van de peespoli is dat Franklin en Hans iedere dinsdagmiddag met behulp van de UTC paarden scannen. Op basis van de UTC analyse wordt een optimaal preventie of behandelplan opgesteld, waarbij Hans van Schie een adviserende rol zal spelen.
Dit is een unieke mogelijkheid om een internationaal specialist te betrekken bij de begeleiding van uw sportpaard!
Het is vanaf nu mogelijk om hiervoor een afspraak in te plannen.

hans-van-schiesacn franklin

Hans van Schie

Prof. Dr. Hans van Schie is in 1972 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht als dierenarts. Hij is de oorspronkelijke oprichter van Paardenkliniek de Raaphorst (1984), en heeft zich volledig gespecialiseerd op peesblessures, zowel humaan als veterinair.

Vanaf 2001 is hij begonnen met zijn onderzoek naar oppervlakkige buigpees problemen bij paarden. Hij is uiteindelijk op dit onderzoek gepromoveerd. Dit onderzoek heeft ook geleidt tot de eerste stappen in de ontwikkeling van de UTC (Ultrasound Tissue Characterisation). Vervolgens heeft hij zijn onderzoekswerk voortgezet bij de Erasmus Universiteit. Daar deed hij onderzoek naar het ontstaan van humane peesblessures, met name achillespees blessures. Hij heeft daarbij ook veel onderzoek gedaan naar regeneratieve therapieën (PRP, stamcellen) en de revalidatie van peesblessures bij mensen. Daarnaast is hij in Utrecht als assistent Professor betrokken geweest bij een aantal onderzoeken naar therapieën bij peesblessures bij paarden.
In 2012 is hij als Professor aangesteld bij de Monash University in Australië. Daar vindt onderzoek plaats naar de preventie, het ontstaan en de behandeling van humane peesblessures.

Ook voor de paardensport heeft Hans veel betekend. Zo is hij team veterinair geweest op de Olympische Spelen en heeft hij als behandelend arts vele topsportpaarden begeleid.

UTC

De UTC is in feite een computer gestuurde 3D scan van een pees. De beelden worden vervolgens door speciale software geanalyseerd. Deze software is in staat om minieme veranderingen in een pees te detecteren. Het is zelfs mogelijk om peesblessures in een voorstadium te detecteren, dus nog voordat het daadwerkelijk een blessure wordt. Ook is het door middel van de UTC mogelijk om blessures in pezen en banden veel beter te monitoren en de revalidatie te optimaliseren

Altijd op de hoogte

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen de praktijk, nieuw geschreven artikelen of nieuw binnen de paarden(geneeskunde)wereld kunt u zich hier opgeven voor de nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.