Paardenkliniek De Raaphorst

Nieuw Röntgensysteem 23 december 2016 – Kliniekinformatie, Nieuws

Nieuw Röntgensysteem

Met trots willen wij u mededelen dat we recent een nieuw digitaal röntgen systeem hebben aangeschaft. Dit zogenaamde DR systeem werkt door middel van een digitale plaat die direct draadloos communiceert met een laptop. Hierdoor hoeft de röntgenfoto niet meer uitgelezen te worden en kunnen we nu dus een stuk sneller werken wat natuurlijk prettig is voor zowel paard als eigenaar.

nieuwe-rontgen1

Nog een groot voordeel van dit nieuwe systeem is dat deze plaat (door de nieuwste technieken zoals ISS en virtual grid) veel gevoeliger is voor röntgenstraling. Dit uit zich vooral in een nog betere kwaliteit röntgenfoto’s. Hierdoor kunnen we betere röntgenfoto’s maken van met name de hals en rug. Ook is het mogelijk om met minder straling kwalitatief goede röntgenfoto’s te maken van de benen. Dit betekent een kleinere stralingsbelasting voor zowel ons personeel als voor de patiënten.

Naast het nieuwe DR systeem hebben we ook een nieuwe, compacte, draagbare röntgen camera aangeschaft. Zodat we u, indien dit nodig mocht zijn, ook op locatie nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij zijn ervan overtuigd dat wij de beste kwaliteit in kreupelheidsonderzoeken nog steeds kunnen aanbieden op de kliniek. Dit vanwege het team, de omgeving en de meest geavanceerde apparatuur. En voor die gevallen dat het paard niet vervoerd kan worden, of voor eenvoudigere diagnostiek is het vanaf nu mogelijk dit onderzoek bij u op stal uit te voeren. Naast het röntgen systeem zijn ook het echo apparaat, de UTC scanner en het gefocusseerde shockwave apparaat mobiel.

nieuwe-rontgen4 nieuwe-rontgen3

Altijd op de hoogte

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen de praktijk, nieuw geschreven artikelen of nieuw binnen de paarden(geneeskunde)wereld kunt u zich hier opgeven voor de nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.