Paardenkliniek De Raaphorst

Coronavirus (COVID-19) 25 maart 2020 – Nieuws

Coronavirus (COVID-19)

Ondanks dat wij nog steeds geen vitaal beroep zijn, zijn onze paardenartsen nog steeds aan het werk en dus beschikbaar om medische hulp te verlenen. In de meeste gevallen is het nog steeds mogelijk een afspraak bij u op stal of op de kliniek in te plannen. Om op een veilige manier (voor zowel onze medewerkers als voor uzelf) diergeneeskundige zorg te kunnen blijven verlenen nemen wij echter wel aanvullende maatregelen.

Ook dierenartsen willen graag verdere verspreiding van het Coronavirus voorkomen. Dit houdt in dat ook zij thuis zullen blijven bij klachten als hoesten, keelpijn of koorts. Dit kan echter wel betekenen dat de bezetting niet altijd volledig is. Wij vragen uw begrip indien standaard niet-spoedeisende afspraken om die reden misschien minder snel dan u van ons gewend bent ingepland kunnen worden of wellicht verzet moeten worden.

  • Op de kliniek is desinfecterende zeep en gel aanwezig. Gevraagd wordt om deze volgens het aanwezige protocol te gebruiken bij aankomst en bij vertrek van de kliniek.
  • Contact tussen personen wordt zoveel mogelijk vermeden; wij schudden dus geen handen meer en houden de RIVM richtlijn aan voor het bewaren van 1.5 m afstand.
  • Wij vragen u om met zo weinig mogelijk mensen naar de afspraak te komen. De meest ideale situatie is om uw paard op stal te zetten en na het onderzoek/behandeling weer op te halen. Wilt u toch bij het onderzoek aanwezig zijn dan mag er één persoon zijn om het paard te begeleiden, andere mensen kunnen buiten op het erf of in de auto wachten. Bij vaccinatie van meerdere paarden op één stal vragen wij of één persoon verantwoordelijk wil zijn voor het vasthouden van alle paarden en het contact met de dierenarts.
  • Bij een afspraak bij u op stal verzoeken wij u contact op te nemen met de staleigenaar voor een akkoord voor de afspraak. De dierenarts zal u bellen wanneer hij/zij onderweg is. Wij verzoeken u vriendelijk doch dringend te zorgen dat u tijdig aanwezig bent en het paard klaar staat zodat onze dierenartsen niet langer dan nodig op het erf hoeven te zijn.
  • Mocht u (milde) symptomen vertonen passend bij een mogelijke besmetting (keelpijn, verhoging/koorts, hoesten, neusverkoudheid), dan willen wij u vragen om de afspraak te verzetten of om het paard op de kliniek te stallen voor het onderzoek en telefonisch met ons te overleggen.
  • Wij verzoeken u zoveel mogelijk contactloos en per pin te betalen.
  • Wij zorgen er voor dat de pinapparaten, deurklinken etc. regelmatig gereinigd worden voor uw en onze veiligheid.
  • Alle cursussen en lezingen voor de komende weken zijn geannuleerd.

 

Samen proberen wij er te zijn voor de gezondheid van uw paard, maar ook voor die van u!

Altijd op de hoogte

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen de praktijk, nieuw geschreven artikelen of nieuw binnen de paarden(geneeskunde)wereld kunt u zich hier opgeven voor de nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.